Läger på Humlahage

LÄGER PÅ HUMLAHAGEVälkommen till Humlahage, roligt att ni hittat hit!


Jag erbjuder bland annat dagläger, barnridning, nybörjarridning och ridlektioner. Under terminen är det dagläger varje lördag. Dagläger är mellan kl. tio till fyra, egen matsäck medtages.  Under helger och lov är det övernattning i vårt gästhus, de som övernattar är väl hemma på gården kan rutiner och sköter sig till stor del själva, de ansvarar för sig själva med mat och sköter huset gemensamt med städning, soptömning, undanplockning med mera. Många av de barnen som hänger här hos mig är här på regelbunden basis, de tar hand om gården tillsammans med mig, rider och tränar hästar. De lär sig ta hand om djur och natur och lär sig ta ansvar i grupp och enskilt. Övernattning ingår inte i lägret och de förväntas vara tillräckligt hemma här för att kunna klara sig. Klart finns jag nära till hands för frågor och hjälp om det behövs.  


På läger brukar vi ha agility och löshoppning, vi rider i paddock och ut i skogen, med sadel och ofta barbacka, vi tömkör, kör häst och vagn, tolkar och har ryktrally. De lär sig om hovar och skoningar, sadlar, selar och utrustning. Vi tränar NH, WE och TREC blandat med engelsk ridning och hoppning,

hästarna har olika utbildning och kunskap och gör det som de passar bäst till. 


De som kommer på dagläger eller barnridning/nybörjarridning behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller kunskap men en del har ridit länge och vissa har även egen häst.

Klart är alla välkomna om man bara har möjlighet en eller ett fåtal gånger men då är det barnridning/nybörjarridning/lektion eller dagläger som gäller. Även vuxna är välkomna och alla tillfällen baseras på individen.


Det är viktigt att förstå vad häst och hästskötsel innebär både med ansvar och risker, att kunna ta hand om hästen i alla lägen med ömsesidig respekt. Som företag är jag noga med GDPR, inget filmande och fotande utan föräldrar, mitt eller barns godkännande, inget mobilanvändande även med tanke på säkerhet, allt fokus skall ligga hos djuren, de flesta lämnar den hemma och det uppskattas att vara utan mobil. Meddela om ert barn får vara med på foto. 


Jag driver Humlahage själv i nära samverkan till mitt hem och privatliv och vill dela gården och hästarna med dem som inte har möjlighet att bo och leva som jag gör. Välkommen att komma med fler frågor och funderingar eller att höra av er för att boka en tid som passar att komma på ert första besök.


                                                                                                                                                                                                                                                                                           /Lisa